Grip Nedir Nasıl Baş Edilir

  

Sayın Velimiz,

Kış mevsimi özellikle çocuklarda birçok hastalığın görülmeye başlandığı zamandır. Bu mevsimin en çok görülen ve bulaşması son derece kolay olan hastalığı griptir.

Grip, inflüenza adı verilen bir vürüs tarafından oluşturulan ani 39 derece ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtiler ile başlayan hastalıktır. Gribin belirtileri yaklaşık bir hafta içinde kaybolsada, halsizlik belirtilerinin kaybolması iki haftayı bulabilen bir sürede devam eder. Gribe yakalanan çocuklarda zatürre, orta kulak ve boğaz iltihabı gibi komplikasyonlar gelişebilir. Bilindiği gibi gribin tedavisi yoktur, sadece yardımcı ilaçlar vardır. En iyi tedavi yöntemi vücut direcini yükseltip dinlenmektir.

GRİP OLUNCA YAPILACAKLAR:

1- Banyo yapmak ve banyo yapan birinin yanında oturmak, banyodaki buhardan faydalanmak için ayrıca su ısıtıcısında su kaynatıp buharlı ortamda beklemek.

2-  Bol bol sıvı tüketmek, özellikle ılık içecekler, ballı ıhlamur, meyve çayları, taze sıkılmış meyve suları tüketilmelidir. Hergün mümkünse taze yapılmış tavuk suyuna çorba içmek vücut direncini arttırır, tavuk suyu gribe çok iyi gelir.Sadece hasta iken değil normal zamanlarda tüketilmelidir.

3-  Oda sürekli havalandırılmalıdır. Oda ısısı 22-23 dereceyi geçmemelidir. Unutmamalı ki oda değil çocuk sıcak tutulmalıdır.

4-Gece rahat nefes alınsın diye başı yüksek yatırılmalıdır.

GRİP NASIL BULAŞIR :

Grip damlacık yoluyla bulaşır. Özellikle öpüşme, tokalaşma ve gripli birisiyle aynı ortamda bulunma ile daha çabuk yayılır. Kış mevsiminde özellikle çocukların kalabalığa (düğün, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları vb.) havasız ve insan yoğunluğu olan yerlere götürülmemelidir. Daha ziyade açık havaya çıkarılmalıdır. (çocuklar soğuktan değil, hasta bir kimseyle temas edince hasta olurlar.)

OKULUMUZDA ALDIĞIMIZ ÖNLEMLER :

1- Tuvalet ve yer zeminleri günde 2 defa çamaşır suyuyle dezenfekte edilmektedir.

2- Okulumuz sürekli havalandırılmaktadır.

3- Her tuvalet sonrası eller antibakteriyel sıvı ile temizlenmektedir.

4- İçecekleri tek kullanımlık bardaklarda vermekteyiz.

5- Çocuklarımıza bol bol sıvı içecekler veriyoruz. C vitaminli meyveler veriyoruz ve çorbaları tavuk suyu ile yapıyoruz.

ÖNEMLİ NOT:

Sizden ricamız çocuğunuz hasta, hastalık belirtisi veya ateşi olduğunda hem kendi çocuğunuzun daha çabuk hastalığı atlatması hem de diğer çocuklara bulaşmaması için okula göndermeyip evde dinlendirmenizi önemle rica ederiz.

 

Saygılarımızla,

GELECEK ANAOKULU

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam15
Toplam Ziyaret130870
Saat
Hava Durumu
Takvim